Авторизация

Соцпрацівники на Полтавщині провозитимуть ліки від туберкульозу на електровелосипедах

Соцпрацівники на Полтавщині провозитимуть ліки від туберкульозу на електровелосипедах
Соцпрацівники на Полтавщині провозитимуть ліки від туберкульозу на електровелосипедах

Благодійна організація "Світло надії" спільно з обласним протитуберкульозним диспансером, завдяки фінансовій підтримці міжнародних організацій PATH, USAID в рамках проекту "Challenge TB" почали впроваджувати програму "Медико-соціальний супровід хворих на мультизернисту форму туберкульозу (МРТБ)" у 8-ми містах області: Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Пирятині, Лубнах, Гадячі, Комсомольську та Кобеляках.

Володимир Печериця, головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру пояснив, що лікування мультизернисту форму туберкульозу – не швидкий процес, він триває до 20 місяців. Тому важлива злагоджена робота мультидисциплінарної команди, яка, зокрема, контролюватиме систематичний прийом ліків пацієнтами.

На 4-ох електровелосипедах соціальні працівники Полтави, Миргорода та Кременчука здійснюватимуть соціальний супровід хворих на МРТБ, оскільки саме у цих районах найбільша кількість хворих на цю хворобу, які знаходяться на амбулаторній фазі лікування. Тепер, щоб доставити медикаменти, вони витрачатимуть набагато менше часу.

Ідею з велосипедами запозичили у Європи, розповів виконавчий директор БО "Світло надії" Максим Демченко. Незабаром електровелосипедів з’явиться ще більше. Основною метою організації є посилення роботу фтизіатричної служби та сприяння безперервності лікування МРТБ.

"Електровелосипеди дуже зручні, особливо в теплу пору року. До того ж економічні та легкі в управлінні. Вони посилять роботу протитуберкульозної служби", – зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Серед планового охоплення у 80 хворих на МРТБ, у рамках проекту "Challenge TB", на соціальному супроводі вже перебуває більше 40-ка осіб. Про це повідомляє прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА.

Згідно даним Українського гідрометеорологічного центру, у Полтаві середньомісячна річна навіть максимальна температура перевищує 10 градусів тепла протягом 7 місяців, середні – 5-6. А ще треба враховувати кількість опадів.


Соцпрацівники на Полтавщині провозитимуть ліки від туберкульозу на електровелосипедах

Отже, користуватися велосипедами соцпрацівники зможуть тільки по півроку, та й то, через опади не щодня, що самим часом не захворіти.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?