Авторизация

Владі Полтави доведеться вирішити житлове питання власників квартир на вул. Леніна, 104

Владі Полтави доведеться вирішити житлове питання власників квартир на вул. Леніна, 104
Владі Полтави доведеться вирішити житлове питання власників квартир на вул. Леніна, 104

Вищий адміністративний суд України погодився з позицією Полтавської місцевої прокуратури та висновками Полтавського окружного адміністративного суду, прийнявши остаточне судове рішення щодо захисту житлових прав власників майже зруйнованого будинку, розташованого по вул. Леніна, 104 у Полтаві.

ВАСУ визнав неправомірними бездіяльність Полтавської міської ради та постійної комісії з питань містобудування, розвитку міського господарства Полтавської міської ради. Він зобов’язав комісію внести до виконавчого комітету Полтавської міської ради пропозиції про подальшу долю будинку, тобто вирішити житлове питання власників квартир.

Фізичний знос будинку, якому 139 років – 90%. Нормативний термін служби його значно перевищений. І, через заборону з 1965 року проводити капітальний ремонт, будинок знаходиться в аварійному стані та є непридатним для проживання. Однак за цією адресою зареєстровані 17 осіб, серед яких 2 інвалідів та 5 дітей. Про це повідомила прокурор Полтавської місцевої прокуратури Ольга Сорочинська. Вона зазначила, що в інтересах людей у 2013 році прокуратура подала адміністративний позов, який суддя Полтавського окружного адміністративного суду у вересні 2014 року задовольнив.

Більше року тривав судовий розгляд справи в апеляційній інстанції. І лише Вищий адміністративний суд України у березні цього року за касаційною скаргою прокуратури прийняв остаточне судове рішення.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка