Авторизация

Полтавцям розкажуть про українок, на яких варто рівнятися

Полтавцям розкажуть про українок, на яких варто рівнятися
Полтавцям розкажуть про українок, на яких варто рівнятися

6 квітня о 19:00 в "Львівській Кав’ярні" відбудеться відкритий урок Катерини Ткаченко на тему "Перші леді України".

Катерина Ткаченко - вчитель української мови та літератури. Вона розповість полтавцям про видатних жінок: Віру Холодну, Лесю Українку, княгиню Ольгу, Катерину Білокур та Соломію Крушельницьку.
Віра Холодна - видатна українська акторка епохи німого кіно, яка народилася в Полтаві. Знімалася здебільшого в таких жанрах, як драма, мелодрама та короткометражне кіно. Загинула у віці 25 років на вершині успіху від тяжкої форми грипу - так званої іспанки.

Леся Українка - одна з найвизначніших українських письменниць. Писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. Також працювала в галузі фольклористики і брала активну участь в українському національному русі.
Ольга - дружина князя Ігоря, київська княгиня. Вийшла заміж у 10 років. Помстилась за загибель чоловіка жорсткою розправою над древлянами, які його вбили. Правила Руссю в роки неповноліття свого сина Святослава. Упорядкувала збирання данини, організувала опорні пункти київської влади (погости).
Катерина Білокур - українська художниця родом з Полтави, майстер народного декоративного живопису, представниця "наївного мистецтва". Малювала в основному олійними фарбами. Сама робила пензлі - вибирала з котячого хвоста волосини однакової довжини. Для кожної фарби - свій пензлик. Самотужки опанувала техніку ґрунтування полотна.

Соломія Крушельницька - українська оперна співачка, педагог. За життя була визнана найвидатнішою оперною співачкою світу. Успіхи Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики і мистецтва.
За словами організаторів, є декілька об’єднуючих факторів, які дозволяють говорити про цих жінок в рамках одного заходу: кожна з них заплатила високу ціну за успіх, не зважала на суспільну думку і залишилась в історії.
Протягом відкритого уроку Катерина Ткаченко відповість на питання "Чи є досвід цих українок корисним для нащадків?" та сформує образ "Великої жінки".
Вхід на захід вільний.

Відкритий урок "Перші леді України" - вже третій захід Катерини Ткаченко, присвячений великим українцям. До цього дівчина встигла познайомити полтавців з невідомими Іваном Нечуєм-Левицьким та Тарасом Шевченком.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?