Авторизация

На хабарі спіймали посадовців департаменту екології Полтавської ОДА

На хабарі спіймали посадовців департаменту екології Полтавської ОДА
На хабарі спіймали посадовців департаменту екології Полтавської ОДА

Прес-центр СБ України повідомив про затримання 31 березня на хабарі колишнього працівника департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації.
Зловмисник спільно з діючими посадовцями департаменту екології вимагав у підприємця шість тисяч гривень за надання дозволу на спецводокористування. Правоохоронці провели обшуки у фігурантів справи. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисників. Вирішується питання щодо оголошення хабарникам про підозру.

Департамент захисту економіки Національної поліції України у свою чергу поінформував, що до корупційної схеми входило 3 керівника департаменту 60-ти, 49-ти та 46 років, а також 49-річний колишній працівник ― посередник.

Злочинна схема полягала в тому, що на картковий рахунок посередника та готівкою надходили гроші. Основну їх суму отримувала 49-річна чиновниця, частину з яких передавала вищому керівництву. Працівники УЗЕ задокументували факти вимагання екологами неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання.

Так, за видачу дозвільних документів посадовці вимагали 29 тисяч гривень хабара від підприємця. Розрахунки проходили у три етапи. Першу частину у сумі 11,5 тисяч гривен було перераховано на картковий рахунок, аналогічну суму грошей було отримано готівкою.
31 березня працівники Управління захисту економіки, слідчого управління Національної поліції та прокуратури Полтавщини затримали посередника під час отримання останньої частини хабара у сумі 6 тисяч гривень.

Правопорушникам загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.


До речі, на Полтавщині судитимуть голову сільради-хабарницю.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?