Авторизация

Набору на військову службу за контрактом на Полтавщині заважає безгрошів’я претендентів

Набору на військову службу за контрактом на Полтавщині заважає безгрошів’я претендентів
Набору на військову службу за контрактом на Полтавщині заважає безгрошів’я претендентів

Борис Павлов / Фото natemu.info

420 мешканців Полтавщини уже підписали контракт зі Збройними силами України і ще 120 наразі оформляють відповідні папери.
У першому півріччі область за планом має забезпечити військо 674 контрактниками. Про це під час щотижневої апаратної наради повідомив керівник Полтавського обласного військового комісаріату Борис Павлов.

Лідером виконання плану по залученню контрактників став Полтавський район. Тут його виконано на 100%. На понад 70% виконали Карлівський, Миргородський, Кобеляцький, Чутівський райони, на 60% – Котелевський, Диканський та Машівський. Найгірші показники у Великобагачанському та Лубенському районах.

За інформацією прес-служби ОДА, загалом, станом на 24 березня до військових комісаріатів звернулися понад 1,5 тисячі громадян, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом. Проте чимало мешканців області спочатку заявки подали, а потім відмовилися від проходження обстеження. Найбільша кількість відмов у Полтаві, Лохвицькому, Гадяцькому та Чорнухинському районах. Одна з головних причин відмов ― фінансова: не у всіх потенційних контрактників є можливість заплатити гроші за оформлення особової справи кандидата, проходження медичної комісії та за проїзд до навчального центру. Воєнком запропонував районам виділити кошти контрактникам для погашення їх витрат із бюджету.
Голова Полтавської ОДА запропонував обласному воєнкому ініціювати відповідну Програму із залучення коштів на оформлення контрактників та презентувати її депутатам, сільським головам.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка