Авторизация

На Полтавщині виборців підкуповували аптечками

На Полтавщині виборців підкуповували аптечками
На Полтавщині виборців підкуповували аптечками

25 березня до представника Громадянсько мережі ОПОРА у Полтавській області звернулась голова районного осередку партії "Совість України" Ала Івахненко зі скаргою, що у Новоаврамівці Хорольського району напередодні виборів проводиться підкуп виборців.

- Нам вчора ввечері, після п’ятої години зателефонували та повідомили, що представники партії "Батьківщина" розносять мешканцям селища пакети з емблемою партії та агітаційними листівками. На листівках виборців закликають голосувати за кандидата на посаду сільського голови новоаврамівської сільської ради об’єднаної громади Світлану Микитенко. Інша листівка була із зображенням фото лідера фракції "Батьківщини" та депутата сьомого скликання Ігора Сірика з лозунгом "Здорова нація – сильна Батьківщина".

Ала Івахненко говорить, що після того, як вона дізналась про розповсюдження агітаційної продукції відразу звернулась до лідера районного осередку партії "Батьківщина" Юлії Бойко та попередила, що вони займаються відкритим підкупом виборців. На що отримала відповідь, що самі представники партії підкупу не вбачають і надалі будуть продовжувати розповсюджувати аптечки виборцям.

ОПОРА зв’язалась з Юлією Бойко яка прокоментувала, що про підкуп виборців нічого не знає. За її словами пакети із зображенням емблеми партії та листівки розповсюджувались окремо.

- Ми роздали аптечки лише 20 особам з особливими потребами, котрі не мають можливості самостійно пересуватись. Ніякого підкупу ми не вбачаємо. Аптечки були роздані як гуманітарна допомога від Ігора Сірика. Ми вважаємо, що це провокація.

Зазначимо, що у Новоармійську ОПОРА не проводить спостереження. Та на прохання про допомогу проконсультувати та роз’яснити згідно якого законодавства подібні дії тлучачуться, як правопорушення, погодились.

Тож ОПОРА нагадує учасникамвиборчого змагання про правила ведення агітації. Так, згідно статті 60 частини 4 Закону України "Про місцеві вибори": "Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг. Забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації".

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичних опонентів вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавства України, міжнародні норми.

Нагадуємо, що 27 березня відбудуться місцеві вибори у двох об’єднаних територіальних громадах Полтавщини.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?