Авторизация

Голова Полтавської ОДА закликає домовлятися з видобувними компаніями на обласному рівні

Голова Полтавської ОДА закликає домовлятися з видобувними компаніями на обласному рівні
Голова Полтавської ОДА закликає домовлятися з видобувними компаніями на обласному рівні

Валерій Головко

На сьогоднішній позачерговій п’ятої сесії облради, як і було рекомендовано 22 березня комісією з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, було відмовлено Державній службі геології та надр України у погодженні видачі низки спеціальних дозволів.
Але голова Полтавської ОДА Валерій Головко вважає це рішення вимушеним і таким, що насправді не відповідає інтересам держави і регіону. Свої міркування він виклав у Фейсбук-дописі:

"Депутати відмовили Державній службі геології та надр у дозволах на розробку надр. Крок вимушений, оскільки на сьогодні громади не отримують відшкодування за діяльність нафтогазових компаній на своїх територіях. З іншого боку, вже півроку блокується процес видобування українського газу (а це питання енергетичної безпеки держави) і не укладаються соціальні угоди з громадами.

Старі правила вже не працюють, а нових ми не маємо. Тому запропонував депутатському корпусу згуртуватися і разом відпрацювати прозорі й зрозумілі правила співпраці з підприємствами нафтогазового комплексу на рівні Полтавської області. Запросити на це обговорення керівників компаній, які працюють на теренах Полтавщини, поставити в цьому питанні крапку.

Обласна рада готова йти на контакт ― це підтвердив її голова Олександр Біленький. Бо на сьогодні ми маємо потужний ресурс ― і не можемо ним скористатися. Йдеться про кошти, які можна залучити в економіку регіону завдяки підписанню соціальних угод і відшкодуванню тим громадам, на території яких добуваються вуглеводні".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?