Авторизация

Очільник Полтавської ОДА хоче пільг для промисловців

Очільник Полтавської ОДА хоче пільг для промисловців
Очільник Полтавської ОДА хоче пільг для промисловців

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко у Фейсбук повідомив, що сьогодні на апаратній нараді підбивались підсумки зовнішньоекономічної торговельної діяльності у 2015 році.
За статистикою експорт товарів переважав над імпортом, підприємства області експортували за кордон товарів та послуг на 1,5 мільярди доларів. З моменту початку війни з Росією полтавські виробники переорієнтовуються на інші ринки. 41% експорту йде в Євросоюз, освоюються ринки Азії та Африки. Проте головною проблемою, на думку очільника області, є спад промислового виробництва і подолати цю тенденцію можна тільки на державному рівні:

"За рік на регіональному рівні ми вичерпали всі свої можливості підтримки промисловості. Так, ми налагодили стосунки з Міністерством інфраструктури, що дозволило отримати певні замовлення Крюківському вагонобудівному заводу, залучили до співпраці Укроборонпром, а відтак і військові замовлення для підприємств області. Проте промисловості Полтавщини, і України загалом, потрібна серйозна підтримка на державному рівні. Промислові підприємства так і не отримали дорожню карту, яку обіцяло Міністерство економіки. Тому й не поспішають полтавські і кременчуцькі виробники вкладати шалені кошти у переоснащення виробництва і випуск нових видів продукції - бо не знають, а чи користуватиметься вона попитом і буде потрібна на світовому ринку. Вихід із ситуації є: найближчими днями збираємо нараду з полтавськими промисловцями, запрошуємо представників Мінекономіки, Міністерства закордонних справ, профільного комітету Верховної Ради. Будемо пропонувати на державному рівні запровадити для промисловості пільговий період, як це має місце у сільському господарстві, з пільговим оподаткуванням, пільговими кредитами і допомогою у представленні та промоції українських виробників на міжнародних виставках та ярмарках".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?