Авторизация

Працівники Хорольського заводу дитячого харчування вважають становище на підприємстві катастрофічним

Працівники Хорольського заводу дитячого харчування вважають становище на підприємстві катастрофічним
Працівники Хорольського заводу дитячого харчування вважають становище на підприємстві катастрофічним

15 березня в обласному комунальному інформаційному агентстві "Новини Полтавщини" відбулася прес-конференція першого заступника голови обласної ради Євгенія Холода, депутатів Хорольської районної ради Юлії Бойко, Сергія Лещенка, представників трудового колективу ТОВ "Хорольський завод дитячого харчування", на якій говорили про ситуацію, яка склалася навколо підприємства. Про це повідомляється на сайті облради.

Трудовий колектив у зверненні до депутатів Хорольської районної ради назвав стану справ на підприємстві катастрофічним. У жовтні 2015 року несподівано змінився власник підприємства і на заводі з’явилась озброєна охорона у камуфляжній формі. На території комбінату постійно знаходиться близько 100 "зелених чоловічків".

Більшість працівників ПАТ "Хорольський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів" були переведені в ТОВ "Хорольський завод дитячого харчування", а ПАТ "Хорольський МКК ДП" змінив юридичну адресу на м. Дніпропетровськ. При цьому заробітна плата за лютий місяць працівникам не виплачена та відповідні нарахування не проведені. Через Торговий Дім "Дитяче та спеціальне харчування" з підприємства виводяться оборотні активи, а виробниче обладнання вивозиться у невідомому напрямку.

Керівництво заводу змушує працівників писати заяви на звільнення за власним бажанням або ж за згодою сторін. На даний час уже близько 20 працівників під тиском написали такі заяви. Найближчим часом безробіття очікує ще на 100 робітників.

Юрій Лещенко, депутат Хорольської ради, зазначив, що колективний трудовий договір із працівниками нові власники не підписали. Отже, йдеться саме про рейдерське захоплення та знищення заводу.

"Учора близько 100 працівників вийшли на акцію захисту своїх законних прав, перекривши автомобільну трасу Київ – Харків – Довжанський. Сьогодні це вже 200 людей. Ситуація, яка склалася на підприємстві є вкрай загостреною та потребує негайних заходів реагування від керівництва області", - наголосила депутат Хорольської районної ради Юлія Бойко.

"Те, що відбувається на підприємстві нагадує жахливі 90 роки, тому після прес-конференції терміново поїду в Хорол, щоб особисто зустрітися з колективом. Обласна влада має зберегти виробництво, трудовий колектив, захистити права трьохсот працівників - завадити знищенню успішного підприємства", - підсумував перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка