Авторизация

Все, що потрібно знати про відрізні круги: різновиди та правила вибору

Купити відрізні кругиДо вибору даного елемента слід поставитись відповідально, адже саме від нього залежить кінцевий результат.

Насадки призначаються для різання, шліфування, полірування, зачищення металу та інших матеріалів. Зараз пропонується великий вибір дисків для болгарки, тому іноді прийняти правильне рішення складно буває навіть професіоналам. Щоб придбати якісний диск для болгарки, слід враховувати безліч нюансів та важливих особливостей.

Класифікація дисків по металу

Розрізняють чотири типи кіл для різних видів робіт:

  1. Відрізні.
  2. Шліфувальні.
  3. Заточні.

Кожен тип має кілька підтипів насадок, які ми розглянемо нижче.

Відрізні диски

Відрізні диски найчастіше використовуються під час роботи з болгаркою. Розрізняють такі насадки за призначенням:

  • для металу. Такі відрізні круги виготовляють з електрокорунду або кристалічного корунду. При цьому часто застосовується бакелітова зв'язка усередині виробу. Залежно від товщини та розміру, диск може різати металевий профіль, нержавіючу сталь, труби опалення і т.д.
  • Для каменю та бетону. Круги для різання каменю та бетону виготовляються з карбіду кремнію. Зверніть увагу, що диск призначений для відносно «нетвердих» матеріалів, таких як біла цегла та шифер.
  • Для керамічної плитки та бетону. Ця насадка призначена для розпилювання бруківки, керамічної плитки, червоної цегли, прорізування смуг під штроблення і т.д. Сам по собі диск виготовляється з металу з нанесенням алмазної крихти на край. Існують суцільні суцільнометалеві та сегментовані диски. Перші призначені для мокрого різання (охолодження водою), оскільки у процесі сильно нагріваються. Сегментовані зручні для сухого різання і саме вони найбільш популярні серед алмазних дисків.
  • для дерева. Диски для обробки дерев'яних конструкцій бувають твердосплавними з вольфраму карбіду або металевими з абразивним напиленням. Перші призначені для розпилу твердої та м'якої деревини, гіпсокартону, газосилікату та МДФ. Другий може різати також метал і навіть деревину з цвяхами (але це потрібно перевіряти досвідченим шляхом).
  • універсальні. Ці насадки можуть різати майже всі типи матеріалів (для дерева краще взяти насадку прямого призначення). Зокрема їх зручно використовувати, коли за один робочий день доводиться різати різні матеріали, а на зміну насадки не хочеться витрачати час. Універсальні моделі ріжуть навіть армований бетон. Однак найчастіше вони досить дорогі і часом вигідніше купити два диски під різні типи матеріалів, що обробляються.

Інтернет-магазин «Світ Кріплення» пропонує диски для болгарки (УШМ) та інших видів ручного електроінструменту. Щоб придбати диски для болгарки або іншого електроінструменту, заповніть замовлення на сайті або зателефонуйте.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка