Авторизация

Вино здатне вмить зруйнувати зуби

Укр тудейНове дослідження, про яке повідомляє MEDdaily, показало: винні напої володіють високою кислотністю концентрації, що практично моментально роз'їдає зубну емаль. Фахівцями навіть був придуманий спеціальний термін для цього явища - «винна ерозія».

«Варто потримати вино в роті хвилину-другу, пробуючи його на смак, як на зубній емалі можуть з'явитися ознаки ерозії, викликаної підвищеною кислотністю напою», - пояснюють його дію дослідники.

За словами медиків, у вині містяться відразу декілька кислот - винна, малеїнова, молочна, лимонна. Вплив цього «букету» на зуби згубний - при зіткненні з вином стрімко відбувається демінералізація зубів, що послаблює їх поверхню і структуру. Тому після вживання вина слід обов'язково полоскати рот водою.

Крім того, людям, які пили вино, стоматологи рекомендують обійтися в цей день без щітки, почистивши зуби просто пальцем з невеликою кількістю пасти. Використовуючи щітку, можна ще більше травмувати зуби, емаль яких і без того ослабла і розм'якшилася через вино.

Також фахівці нагадують, що захистити зубну емаль допомагають жирні закуски, наприклад, сири - вони нейтралізують кислоти з алкогольних і солодких напоїв.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?