Авторизация

Які бандажі носять при травмі плеча і променево-зап’ястного суглоба

Необхідність у бандажі на руку може виникнути з різних причин. Серед них захворювання суглоба, травмування плеча, ліктя, променево-зап’ястного суглоба, розірвання або розтягнення зв’язок, перелом. Фіксація кінцівки забезпечує правильне зрощення кістки, швидке загоєння, попереджає випадкові зсуви.

Фіксатори також використовуються спортсменами з профілактичною метою. Призначають засоби і під час відновлювальних тренувань.

Бандажі на плечовий суглоб — види і особливості

Бандажі на плечовий суглоб

Плечові ортопедичні пристосування розподіляють за декількома ознаками.

Жорсткість фіксації

З цієї позиції вироби бувають:

М'якими. Такі бандажі виготовляються з еластичних матеріалів, які не заважають шкірі «дихати». Їх застосовують для помірного обмеження рухливості суглоба. Вироби підходять для постійного носіння, часто використовуються у профілактичних цілях спортсменами.

Напівжорсткими. Вироби більш міцно фіксують пошкоджену ділянку. Вони застосовуються під час захворювань, вивихів ключиці, розриву зв'язок.

Жорсткими. До складу виробів входять жорсткі пластикові або металічні елементи. Такі моделі використовуються при переломах та тяжких травмах руки, плечового суглоба.

Функціонал

Залежно від особливостей травми, захворювання, лікар може порадити носіння:

Підтримуючого плечового бандажу. Такі вироби сприяють розвантаженню, знерухомленню суглоба, утримуючи руку в певному положенні. Їх часто використовують при переломах, коли кінцівка потребує іммобілізації.

Фіксуючого пристосування. Про призначення зрозуміло із назви. Використовуються при вивихах, забиттях, загостреннях захворювань.

Обмежувального засобу. Моделі не фіксують суглоб повністю, а лише обмежують амплітуду його руху. В цілому рука залишається працездатною. Можуть використовуватися для профілактики та на пізніх етапах відновлення.

Який бандаж фіксує променево-зап'ястковий суглоб

Суглоб, розташований в області зап'ястя, досить функціональний. Але він може вийти з ладу через підвищені навантаження, випадкові травми. Як наслідок, його функціональність помітно обмежується.

Щоб запобігти травмуванню суглоба, також можна скористатися фіксатором. Бандаж для кисті руки здатний виконати наступні завдання:

  • Зниження навантаження на суглоб за рахунок перерозподілу його розташованим поруч м'язам.
  • Покращення кровообігу в області зап'ястя. Це сприяє прискоренню процесів загоєння, знижує інтенсивність запальних процесів.
  • Обмеження рухливості суглоба. Завдяки цьому останній не виходить за межі безпечної амплітуди рухів.
  • Захист нижньої частини руки від прямих механічних пошкоджень.

Такий широкий спектр можливостей пристосувань обумовлює широку сферу застосування бандажу.

Коли виправдане використання фіксатора для кисті

Носити засіб потрібно у таких випадках:

  • З профілактичною метою, якщо є схильність до захворювань суглобів та кісток.
  • Після травмування з метою якнайшвидшого відновлення пошкодженої кінцівки.
  • При лікуванні певних хвороб, через які функціональність суглоба погіршена.
  • Після оперативного втручання в області зап’ястя.

Спортсмени, водії, будівельники, вантажники регулярно стикаються з великими навантаженнями. Тому носіння бандажа ними може використовуватися для профілактики. Так само, як і людьми, що подовгу працюють з комп’ютерною мишкою.

Яке саме пристосування вибрати — підкаже лікар. Вартість бандажа для зламаної або хворої руки залежить від моделі, матеріалу виготовлення, особливостей конструкції, репутації виробника.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка