Авторизация

В Україні зареєстровано перший випадок новоиспеченного варіанту коронавірусу: які симптоми?

В Україні зареєстровано перший випадок новоиспеченного варіанту коронавірусу: які симптоми?
Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню — лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу.
Новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою «Pirola» вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії. У серпні ВООЗ опублікувала оцінку ризику нового штаму коронавірусу як такого, що потребує моніторингу на рівні кожної країни.
«У кожній області спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб відбирають зразки, щоб досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають. Секвенування дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій — для вживання оперативних заходів в разі збільшення випадків захворюваності та формування подальшого підходу до лікування. Всесвітня організація охорони здоров’я та міжнародні експертні організації глобально ведуть спостереження за впливом нових варіантів SARS-CoV-2 на вакцини, тести та методи лікування для надання рекомендацій. Наразі за симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту “Пірола” не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій “Пірола” швидше вражає ослаблений імунітет. Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення. Вакцина — безоплатна та є у кожному пункті щеплення на рівні областей», — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.
Симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.
За минулий тиждень в Україні зареєстровано 9 480 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років. Вакцинація залишається єдиним способом набути імунітет та в разі захворювання перенести його легше й знизити рівень ускладнень під час хвороби.
Наразі в країні 16 422 034 українці отримали одну дозу вакцини проти COVID-19, 15 540 771 зробили два щеплення. Лише 3 267 536 людей отримали бустерне щеплення та завершили курс з первинної вакцинації, необхідний для формування імунітету проти коронавірусної інфекції.
Для безоплатних щеплень в Україні є понад 3 млн доз вакцини: вакцина Janssen від Johnson&Johnson, вакцина Comirnaty від Pfizer. Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).
Рекомендована вакцинація залишається безоплатною у сімейного лікаря та пунктах щеплень. Зробити щеплення рекомендовано людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; старшим за 60 років; які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.



Также интересно посмотреть:


Якщо військовослужбовець вважає, що рішення комісії не відображає його реального стану здоров’я, він може оскаржит …" >Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії?
В Україні упродовж останніх днів суттєво погіршилася ситуація з гепатитом А. Заражених виявили на території двох областе …" >Запровадження карантину через гепатит А в Україні: коментарі МОЗ
Понад 1,7 млрд грн виплатила НСЗУ у 2023 році медичним закладам за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсу …" >Чи потрібно платити пацієнту за КТ, чи МРТ при підозрі на інсульт?
Реформа шкільного харчування почалася в Україні у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Попри пандемію т …" >Уряд ухвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування до 2027 року: деталі
Близько 200 тисяч жінок щороку народжують в Україні. Надважливо, щоб кожна з них, а також новонароджені отримували квалі …" >У пологових «вигадують» діагнози новонародженим для отримання подвійної оплати від НСЗУ: коментарі очільника МОЗ



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

10 Ноября
41
Вітаміни при втомі, які допоможуть відновити енергію
in
Полезное

09 Ноября
57
Мікроклімат та його вплив на здоров'я людини
in
Полезное

08 Ноября
52
Использование ампул против выпадения волос
in
Полезное

08 Ноября
56
Как тренировать сердце
in
Лечение за рубежом

07 Ноября
69
Спинальная травма: особенности диагноза и методы реабилитации
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

08 Ноября, 2023
29
Кістозний фіброз: основні симптоми накопичення слизу в органах
in
Терапия

07 Ноября, 2023
42
Гемолітична анемія: основні симптоми руйнування еритроцитів
in
Терапия

06 Ноября, 2023
77
Основні причини накопичення жиру в ділянці живота
in
Здоровый образ жизни

05 Ноября, 2023
87
Основні симптоми жіночого алкоголізму
in
Наркология

04 Ноября, 2023
103
Остеоартрит колінного суглоба: основні симптоми та методи лікування
in
Травматология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

08 Ноября, 2023
129
В Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу: які симптоми?

07 Ноября, 2023
165
Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії?

06 Ноября, 2023
241
Запровадження карантину через гепатит А в Україні: коментарі МОЗ

04 Ноября, 2023
326
Чи потрібно платити пацієнту за КТ, чи МРТ при підозрі на інсульт?

03 Ноября, 2023
366
Уряд ухвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування до 2027 року: деталі
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

19 Октября, 2023
379
Конференція “Дієтичні добавки: стратегії розвитку”
in
Мероприятия

12 Октября, 2023
340
Конференція у форматі круглого столу ФармаHR
in
Мероприятия

03 Октября, 2023
1145
З 4 по 6 жовтня 2023 р. в м. Києві відбудеться Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму
in
Мероприятия

28 Сентября, 2023
471
XXI Міжнародна виставка «Дентал-Україна» та Стоматологічний Форум 2023
in
Мероприятия

26 Сентября, 2023
392
21 вересня у Києві відбулася конференція “Практичні аспекти фармаконагляду в Україні”
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка