Авторизация

Забезпечення коштами лікарень для виплат заробітної плати: коментарі Ляшка

Забезпечення коштами лікарень для виплат заробітної плати: коментарі Ляшка
Держава забезпечила заклади охорони здоров'я коштами для виплат підвищеної заробітної плати лікарям та медичним сестрам. Зокрема, кошти в необхідному об'ємі отримали 100% закладів первинної та екстреної медичної допомоги. Також більшість закладів вторинної ланки вже отримали кошти за надані послуги у січні та авансові платежі за лютий.
Поодинокі затримки з надходженням коштів до лікарень спеціалізованої допомоги пов'язані зі складною процедурою контрактування НСЗУ. Нині МОЗ приділяє увагу кожному такому випадку та вирішує його в окремому порядку. Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив міністр охорони здоров’я.

«Кошти для виплат зарплат вже є в медичних закладах, вони перераховані, виплати відбуваються, і більшість грошей вже надійшли лікарям та медичним сестрам», – повідомив Віктор Ляшко.
Водночас міністр зауважив, що для сімейних лікарів та медичних сестер, які працюють з ними, умовою для отримання підвищеної заробітної плати є мінімум 70% від оптимальної кількості укладених декларацій з пацієнтами. Лікарі, які не набрали необхідної кількості пацієнтів, працюють на неповну ставку.
«Сьогодні немає жодних підстав для переведення лікарів на 0,5 чи 0,75 ставки. МОЗ наразі дуже уважно стежить за кожним закладом, який намагається порушити трудові права медиків. Крім того, вже незабаром, спільно з Держпраці ми розпочнемо детальні перевірки таких лікарень. Однак, що стосується лікарів, які працюють у первинній ланці, то у постанові зазначається, що лікар має укласти щонайменше 70% від необхідної кількості декларацій, аби отримувати гарантовану Урядом заробітну плату у 20 000 гривень», – сказав Віктор Ляшко.
Міністр нагадав, що цього року вперше було застосовано механізм авансових платежів, коли лікарні отримують кошти не лише наприкінці місяця, за вже надані послуги, а й на початку. Завдяки авансам медзаклади можуть перекрити наявний дефіцит фонду заробітної плати закладу.
Окрім того, МОЗ верифікував медичні заклади, які потребуватимуть допомоги від держави. Для них вже готується пакет дофінансування, який видаватиметься на пів року. Пакет міститиме чіткі індикатори, які лікарня має виконати за цей час, серед них – розв'язання операційних проблем та оптимізація процесів управління.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка