Авторизация

МОЗ: трансплантація залишатиметься серед пріоритетних напрямів охорони здоров’я

МОЗ: трансплантація залишатиметься серед пріоритетних напрямів охорони здоров’я
Як відзначає МОЗ, у поточному 2022 році розвиток та вдосконалення системи надання медичної допомоги методом трансплантації залишатиметься серед пріоритетних.

Так, серед планів розвитку на найближчий рік:
Створення можливостей для подання через портал Дія або через Єдиний портал адміністративних послуг прижиттєвої згоди чи незгоди на пожертву органів для трансплантації у випадку смерті. Для цього заплановані роботи з інтеграції Дія-ЕСОЗ-ЄДІСТ спільно з Національною службою здоров’я України та Міністерством цифрової трансформації. Наразі у чинному законодавстві закріплена презумпція незгоди, тобто вважається, що всі українці (за винятком тих, хто оформив прижиттєву згоду) після смерті мозку проти вилучення органів.
Спільна робота МОЗ та НСЗУ щодо розширення програми «Доступні ліки». Наявний механізм забезпечення громадян ліками після трансплантації не задовольняє реальні потреби, оскільки кількість пересадок суттєво збільшилась. Це дасть можливість громадянам, яким зроблено трансплантацію, отримувати в аптеці необхідні ліки безоплатно або з мінімальною доплатою.
Стандартизація лабораторного супроводу пацієнтів до, під час і після трансплантацій. Передбачається створення мережі міжрегіональних лабораторій, лабораторій центрів трансплантації, впровадження стандартів їхньої роботи.
У МОЗ відзначається, що реалізація цих та інших планів дозволить продовжити розвиток системи трансплантації в країні, в т.ч. з використанням сучасного світового досвіду, та
збільшити кількість відповідних операцій, що дозволить врятувати ще більше життів.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка