Авторизация

Скільки виплатила НСЗУ медзакладам за лікування пацієнтів з COVID-19 у серпні?

Скільки виплатила НСЗУ медзакладам за лікування пацієнтів з COVID-19 у серпні?
Медзаклади, які входять у визначений перелік для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, отримують кошти, залежно від кількості пролікованих пацієнтів та кількості медичних команд залучених до лікування пацієнтів.
Так у серпні, у закладах визначених для лікування пацієнтів з COVID-19 було розгорнуто понад 38 тис. ліжок, які підключені до джерела кисню. У цих закладах є всі необхідні умови, обладнання та фахівці, щоб надавати медичну послугу вчасно та якісно.
За послуги, надані пацієнтам з коронавірусом у серпні, Національна служба здоров’я сплатила медичним закладам понад 224 мільйони грн.
У середньому за лікування у стаціонарі одного пацієнта з коронавірусом у серпні з державного бюджету було оплачено майже 27 тис. грн. Лікування пацієнтів з COVID-19, як і раніше, оплачує Національна служба здоров’я. Для пацієнта медична допомога у стаціонарі є безоплатною. Держава виділяє достатньо коштів, щоб пацієнти, які потрапили в лікарню, отримали допомогу належної якості й не платили за це з власної кишені.
Також відмічається, що на одну медичну команду, яка надає допомогу пацієнтам в стаціонарі, медичний заклад отримує в місяць 554 тис. грн.
Крім кількості команд, оплата залежить від інтенсивності роботи закладу та навантаження на медичних працівників. Якщо навантаження на медичну команду менше ніж 10 пацієнтів у місяць - оплата буде меншою. Якщо більше ніж 30 пацієнтів - більшою. Для цього використовуються коригувальні коефіцієнти.
Якщо в місяць навантаження на одну медичну команду становить менше, ніж 10 пацієнтів, коефіцієнт становить - 0,379. Тобто замість 554 тисячі на команду виплачують майже 210 тис. грн на місяць.Якщо в місяць навантаження на одну медичну команду становить понад 30 пацієнтів, коефіцієнт збільшується в півтора раза і більше.
У серпні 252 лікарні мали договір з Національною службою здоров’я України на стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом, попри те що пацієнти потрапляли у 424 заклади охорони здоров’я. Обов'язком місцевої влади є правильно будувати маршрути пацієнта, щоб пацієнти потрапляли туди, де нададуть допомогу.
Якщо лікарня перестає відповідати вимогам, зокрема щодо достатньої кількості анестезіологів, договір з таким закладом Національна служба здоров'я не продовжує.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?