Авторизация

Компанія Moderna оцінила вартість однієї дози своєї вакцини від COVID-19

Компанія Moderna оцінила вартість однієї дози своєї вакцини від COVID-19
Розробники наголосили, що не зацікавлені в максимальному прибутку.
Вартість однієї дози вакцини проти коронавірусу від американської фармкомпанії Moderna коливатиметься від $25 до $37. Кінцева вартість вакцини від коронавірусу буде залежати від розміру партії, яка буде необхідна замовнику.
Про це заявив керівник компанії Стефан Бансель в інтерв'ю Die Welt.
"Це справедлива ціна, враховуючи вартість лікування важкохворого на COVID-19 для системи охорони здоров’я. Ми не зацікавлені в максимальному прибутку", - пояснив Бансель.
Також було анонсовано підписання контракту з Євросоюзом про постачання препарату до Європи і очікується, що документ буде підписаний впродовж кількох днів.
"Ми хочемо постачати Європу і ведемо конструктивні переговори", - сказав очільник Moderna. За його словами, одним із ключових моментів переговорів є плата за резервування вакцини.
Бансель підтвердив, що до кінця 2020 року компанія має намір виробити 20 млн доз, "мала частина" від цього обсягу з'явиться до кінця грудня в країнах Європи. При цьому вакцинація препаратом Moderna, як і більшістю аналогічних, передбачає введення двох ін'єкцій.
Зазначимо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що станом на сьогодні вартість вакцини починається від 5-7 доларів і вище за дозу.
Нагадаємо, ранні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американською біотехнологічною компанією Moderna, ефективна на 94,5%. Moderna - друга компанія, яка повідомляє про разючі попередні результати великого випробування вакцини. Однак вчені поки не знають, як довго нова вакцина забезпечить імунітет до коронавірусу, і як вона буде працювати у випадку з людьми старшого віку.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?