Авторизация

Необхідність у збільшенні фінансування екстреної медичної допомоги на наступний рік

Необхідність у збільшенні фінансування екстреної медичної допомоги на наступний рік
МОЗ наполягає на врахуванні у повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень у сумі 5,7 млрд грн.
Про це під час онлайн-брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Триває бюджетний процес, і МОЗ наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої у бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що набираючи 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації і початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги”, — наголосив Максим Степанов.
Існує необхідність в реальній підтримці народними депутатами української медицини, тому очільник МОЗ закликає врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.
Зазначимо, за підрахунками МОЗ, для забезпечення повноцінної роботи ЕМД необхідно 5 млрд 715 млн 823 тис. грн. З них — 3 млрд 207 млн 880 гривень на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка