Авторизация

У Євросоюзі планують створити незалежне від ВООЗ агентство для боротьби з епідеміями

У Євросоюзі планують створити незалежне від ВООЗ агентство для боротьби з епідеміями
Це агентство може на рівні ЄС оголошувати надзвичайну ситуацію, а також забезпечувати країни Євросоюзу вакцинами та медикаментами.
Єврокомісія запропонувала створити Європейський союз охорони здоров’я, що буде незалежним від ВООЗ. Передбачається, що цей орган зможе оголошувати надзвичайну ситуацію на рівні ЄС. Таку інформацію сповістила Стелла Кіріакідес, єврокомісарка з питань охорони здоров’я, пише видання Deutsche Welle.
Вона повідомила, що країни ЄС потерпали від низки неузгоджуваних заходів у перші місяці та тижні епідемії коронавірусної інфекції.
Чиновниця зауважила, що тоді були наявні проблеми щодо підготовки країн, брак медобладнання та обмежені можливості для проведення тестів. Щоб уникнути таких ситуацій, у ЄС ухвалили рішення щодо формування Європейський союз охорони здоров’я, який буде стежили за розвитком інфекційних хвороб.
"Мова йде про незалежність від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)", – пояснила вона.
У ЄК вважають, що в нинішній час існує підвищений ризик виникнення епідемій, і Європа повинна бути до них краще готова.
Зазначимо, що країни ЄС вже закликають своїх громадян не планувати подорожі на Різдво через пандемію, адже у світі нині рекордна кількість нових випадків коронавірусу.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка