Авторизация

МОЗ планує відновити Інститут вакцин в Україні

МОЗ планує відновити Інститут вакцин в Україні
Міністерство охорони здоров’я за підтримки президента розпочало процес відновлення інституту вакцин в Україні.
Про це на щоденному брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Мова йде про вакцини, які використовуються щороку згідно з календарем щеплень.
За словами Степанова, в Україні розглядають проєкт створення окремого Інституту вакцин.
«У нас мають бути лабораторії другого рівня в кожній області, а також лабораторії рівня 3 та 3+. Ми їх маємо створити в Києві, і наразі розглядаємо проєкт створення їх в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського або створення окремого Інституту вакцин», – заявив очільник МОЗ.
Він додав, що в Україні протягом останніх 5-6 років цьому питанню не приділяли уваги й наразі в Україні немає лабораторії 3-го рівня біозахисту. Також на початок епідемії в країні була одна станція з автоматичного виділення РНК.
«Зараз, звичайно, ситуація набагато покращилась, але ми говоримо про те, що наша думка, яка 100% буде реалізована, що ми повинні мати лабораторії BCl2 в кожній області — це 2-й рівень, що ми обов’язково повинні мати BCl3 і BCl3+. Для цього ми повинні їх створити. Зараз ми розглядаємо такий проєкт в нашому інституті Громашевського, або створення окремого інституту вакцин», – додав глава МОЗ.
Окрім того, міністр підкреслив, що окрім необхідності забезпечення виробництва власних вакцин проти дифтерії, правця, кору та інших хвороб, в Україні цілком можливо займатися розробкою своєї вакцини проти COVID-19 – в державі є всі необхідні потужності, а також талановиті, професійні фахівці.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка