Авторизация

У США розробили маску, яка знищує віруси – деталі

У США розробили маску, яка знищує віруси – деталі
Команда дослідників з Массачусетського технологічного інституту створила захисну маску для обличчя, яка інактивує віруси за допомогою тепла.
Для цього пристрою використовують нагріту мідну сітку. Коли людина вдихає та видихає, повітря проходить через неї, а маска вбиває віруси, використовуючи тепло.
Частинки вірусу у повітрі сповільнюються та інактивуються сіткою та високими температурами. Дослідниками за допомогою математичного моделювання вдалося вирахувати необхідний діапазон температур, який потрібно для даного процесу.
Розробники зауважили, що винахід може стати у пригоді медичним працівникам. Крім цього, його можна використовувати у ситуаціях, коли складно дотримуватися соціального дистанціювання, зокрема – у переповненому транспорті.
«Це абсолютно нова концепція. Маска не блокує вірус, а дозволяє йому проходити через себе, водночас уповільнює та інактивує його», – наголосив професор Майкл Страно.
«Маски, які ми носимо зараз, призначені для захоплення частини вірусу. Вони справді пропонують захист, але ніхто не думає про інактивацію вірусу та стерилізацію повітря. Це мене здивувало», – пояснив він.
Зазначимо, що дослідники розпочали створення прототипів і сподіваються незабаром розпочати їхнє тестування.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка