Авторизация

Представлені результати досліджень української вакцини проти «коронавірусу»

Представлені результати досліджень української вакцини проти «коронавірусу»
20 жовтня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов разом із вченими та науковцями презентував Президенту України Володимиру Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти COVID-19.
Ці дослідження тривали шість місяців й підтвердили нейтралізацію вірусу COVID-19 в інфікованих клітинах людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу, але не уточнюється, якого саме.
На нараді обговорили, хто, коли та в які терміни забезпечить проходження клінічних фаз, а також логістику майбутньої співпраці всіх дотичних відомств для забезпечення виготовлення вакцини та її використання в разі успішного проходження всіх фаз.
Один із розробників – міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов – відзначив, що нинішня розробка дає змогу припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують.
Президент Володимир Зеленський відзначив історичність цієї зустрічі та розробки.
«Я надзвичайно радий, що ця зустріч відбулася. Йдеться і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію», – сказав Володимир Зеленський.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних фаз.
Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про ситуацію з українською вакциною проти коронавірусу пояснив, що її розробка є «недешевим задоволенням». Тому Міністерство охорони здоров'я просить вітчизняні фармкомпанії розглянути можливість виробництва в Україні іноземних вакцин, які зараз вже проходять клінічні випробування.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка