Авторизация

Сезон грипу в Україні: чого очікувати?

Сезон грипу в Україні: чого очікувати?
Попри пандемію коронавірусу, одночасно проходить ще й сезон грипу. Однак поки не зрозуміло, чого очікувати і як це вплине на поширення COVID-19.
Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, додавши, що грип поширюється взимку, а потім зникає.
«Зараз починається сезон грипу та грипоподібних захворювань. Він приходить до нас зі сходу, з Китаю через Російську Федерацію. Взимку він у нас циркулює, а влітку спускається в південну півкулю», – пояснив головний лікар країни.
Він наголосив, що ті превентивні заходи, які застосовують в Аргентині та Австралії, впливають на поширення інших крапельних інфекцій. Тому що у них сезон грипоподібних захворювань збігся з початком активної циркуляції коронавірусної хвороби.
Також Ляшко зазначив, що наразі очікується сезон грипу та грипоподібних захворювань. В березні – квітні цей сезон інфекцій закінчився майже моментально. Коронавірусна хвороба підібралася і зростала поступово, а грип і грипоподібні пішли донизу.
При цьому, як наголосив він, тоді ще була стратегія діагностики коронавірусу. Тобто, спочатку тестували на наявність грипу, і він не підтверджувався, то проводили тест на COVID-19. Таку стратегію надавала ВООЗ. Зараз все по-іншому.
«Сказати, чого очікувати від цього сезону, зараз складно. Ми напружено думаємо й аналізуємо, чи буде у нас поєднання цих хвороб чи ні», – підсумував Ляшко.
Зазначимо, що попри «напружену» ситуацію МОЗ закликає вакцинуватись проти грипу.
«Карантин не скасовує необхідності планової вакцинації. Нам необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути можливого поєднання грипу та COVID-19», – зазначив головний санлікар України Віктор Ляшко.
Він нагадав, що всі наявні в Україні вакцини пройшли прекваліфікацію ВООЗ і підтвердили свою безпеку.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?