Авторизация

До кінця 2020 року для служби екстреної медичної допомоги буде куплено 400 нових автівок – Степанов

До кінця 2020 року для служби екстреної медичної допомоги буде куплено 400 нових автівок – Степанов
До кінця 2020 року для служби екстреної медичної допомоги буде закуплено 400 нових автівок. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
«Зараз триває процес закупівлі нових автівок екстреної медичної допомоги. Це близько 400 машин, які будуть розподілені між регіонами», – зазначив очільник МОЗ
Міністр також запевнив, що з самого початку епідемії COVID-19 в Україні, було чітко визначено кількість бригад екстреної допомоги, які виїжджають виключно на COVID-19.
«Цей поділ зберігається і сьогодні, водночас кількість бригад постійно збільшується. Це правильно, адже автівки, які виділені спеціально для COVID-19, ретельно обробляються після кожного виклику», – розповів Максим Степанов.
Також МОЗ зазначило, що кількість викликів екстреної медичної допомоги в Україні за останній місяць збільшилась на 10%.
В цьому році в бюджеті передбачено 922 млн грн на придбання машин екстреної медичної допомоги та обладнання для навчально-тренувальних відділень центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Наразі потреба галузі у нових автомобілях складає близько 1800 одиниць. Повністю замінити автопарк ЕМД планується протягом найближчих років.
Крім того, міністр наголосив і на нестачі професійних кадрів у медичній сфері, що є результатом нехтування медичною сферою упродовж багатьох років.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка