Авторизация

МОЗ додатково закупить понад 1 мільйон доз вакцин проти грипу

МОЗ додатково закупить понад 1 мільйон доз вакцин проти грипу
МОЗ за бюджетні кошти уже найближчим часом додатково закупить 1,41 млн доз вакцин проти грипу. Про це заявив головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. Ці додаткові дози необхідні, щоб щепити людей із груп ризику: медиків, працівників освіти, правоохоронних органів та прикордонників.
Нагадаємо, раніше вже повідомлялося про закупівлю державою 665 тисяч доз вакцин проти грипу, перша партія з яких вже надійшла до України. Очевидно, у МОЗ вирішили цього року суттєво розширити коло вакцинований осіб, зважаючи на пандемію COVID-19. Адже достеменно невідомо, як відреагує людський організм, якщо одночасно зустрінеться і з вірусом грипу, і з коронавірусом. Наслідки можуть бути важкими. Тому осіб з групи ризику, які найбільше контактують з людьми, слід щепити за державний кошт, вважають у МОЗ.
Закуплені МОЗ вакцини від грипу французького, корейського та голландського виробництва. Вони прекваліфіковані ВООЗ і мають сертифікати, які підтверджують їхню безпечність для людського організму.
За прогнозами, цього епідсезону в Україні, як і інших країнах Північної півкулі, буде циркулювати грип чотирьох штамів: двох штамів А і двох штамів В. Найбільше занепокоєння у лікарів викликають штами А/H3N2 та А/ Н1N1. Саме вони можуть викликати небезпечні для здоров’я та життя людини ускладнення. Тож профілактичні щеплення є дуже важливими для захисту від сезонного грипу, наголошують експерти.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?