Авторизация

В українських лікарнях наразі немає жодного дефіциту апаратів ШВЛитр. – МОЗ

В українських лікарнях наразі немає жодного дефіциту апаратів ШВЛитр. – МОЗ
Медичні заклади України наразі не мають потреби у додаткових апаратах ШВЛ. Більше того, менше 10% від їхньої загальної кількості зараз задіяні для лікування хворих. Це 372 апарата ШВЛ із 4 тисяч, які є по країні. Такі дані повідомляються на сайті МОЗ, з посиланням на інформацію від заступниці міністра охорони здоров’я України Світлани Шаталової.
Тож, за висновками пані Шаталової, українські лікарні зараз повністю укомплектовані апарати ШВЛ, потреби у додаткових закупках цього обладнання поки немає. Понад 90% наявних у медичних закладах апаратів ШВЛ, які зараз не використовуються при лікуванні хворих, цілком готові до роботи. До загальної статистики не потрапляє обладнання, яке має будь-які несправності, наголошують у МОЗ.
Світлана Шаталова зазначила, що мета МОЗ – витратити виділені на боротьбу з COVID-19 кошти ефективно, а не швидко. Тому поки апарати ШВЛ за державний кошт закуповувати не будуть.
Усе обладнання для лікарень за кошти Фонду боротьби з COVID-19 закуповується через ДП «Медичні закупівлі України». Передбачається, що це обладнання буде використовуватися і після закінчення пандемії COVID-19, тож робиться акцент на його якості та функціональності, зазначають у МОЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка