Авторизация

Німеччина включила до програми реімбурсації цифрові медичні додатки

Німеччина включила до програми реімбурсації цифрові медичні додатки
Німеччина включила до програми реімбурсації цифрові додатки. Зробила це вона першою у світі, повідомляє видавництво Моріон. Відтепер німецькі лікарі матимуть змогу призначати своїм пацієнтам доступ до цифрових медичних додатків за рахунок державного медичного страхування.
Нагадаємо, реімбурсація – це загальноприйняте у світовій практиці поняття зі сфери охорони здоров’я, яке означає процес покращення доступності ліків та медичних послуг для населення за рахунок бюджетних коштів країни. Наприклад, в Україні діє програма реімбурсації «Доступні ліки».
Німеччина зробила крок у бік розвитку інформаційних технологій в медицині. Фактично тут на державному рівні визнали, що лікування наразі можливе не лише за допомогою ліків, а й з використанням спеціальних мобільних додатків. Поки до переліку увійшло лише 2 додатки, але на погодженні знаходить ще 21. Уже зараз увійшли до державної програми реімбурсації Німеччини додаток для контролю над тинітусом (шумом у вухах) та додаток, призначений для пацієнтів з тривожними розладами.
Отже, Німеччина стала першою країною у світі, у якій пацієнтам будуть пропонувати доступ до цифрових медичних додатків за рецептом.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?