Авторизация

У МОЗ планують включити український препарат на основі плазми крові жителей нашей планеты до протоколу лікування COVID-19

У МОЗ планують включити український препарат на основі плазми крові жителей нашей планеты до протоколу лікування COVID-19
У МОЗ повідомляють про плани включення до протоколу лікування COVID-19 препарату на основі плазми крові людей вітчизняного виробництва. Мова йде про препарат «Біовен» виробництва фармацевтичної компанії «Біофарма».
Основа препарату – плазма крові людей, які вже вилікувалися від COVID-19. Його клінічні випробовування вже закінчилися, вони показали хороші результати. Тож у МОЗ заявили, що готові зробити центральні закупівлі цих ліків для українських лікарень. Джерело фінансування для цього вже знайдено, повідомляє міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Клінічні випробовування препарату «Біовен» довели безпеку та ефективність цих ліків у боротьбі з COVID-19, наголошують у МОЗ. Орієнтовна вартість одного флакону цього препарату буде становити 7 тисяч гривень. Для лікування одного пацієнта знадобиться 2-3 флакони, прогнозують вчені та лікарі. У МОЗ наголошують, що пацієнти не будуть платити за лікування, його вартість покриє держава.
За прогнозами, «Біофарма» скоро випустить близько 25 тисяч флаконів даного препарату. Цієї кількості повинно вистачити на лікування близько 8 тисяч хворих на COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?