Авторизация

НСЗУ пропонує збільшити у 2,4 рази тариф на послуги з медичної реабілітації

НСЗУ пропонує збільшити у 2,4 рази тариф на послуги з медичної реабілітації
У Програмі медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік Національна служба здоров’я України пропонує збільшити тариф на послуги з медичної реабілітації у 2,4 рази. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
За інформацією НСЗУ, станом на сьогодні відомство підписало договори на надання послуг з медичної реабілітації з 249 медичними закладами країни. 4 з них – приватні. Наразі пацієнти можуть безкоштовно отримувати медичні послуги з реабілітації після ураження нервової системи, опорно-рухового апарату. Крім того, реабілітація гарантується передчасно народженим немовлятам, а також іншим дітям віком до 3-х років, які цього потребують через хворобу, вроджені вади розвитку тощо.
У НСЗУ наголошують: держава оплачує реабілітацію у вказаних вище випадках як в умовах амбулаторного, так і стаціонарного лікування. Медичні послуги включають в себе консультацію лікаря, розробку індивідуальної програми відновлення функціональності організму, моніторинг стану та динаміки його покращення/погіршення. Також пацієнти у разі необхідності можуть розраховувати на консультації лікарів інших спеціальностей.
2020 рік продемонстрував, що медична реабілітація є дуже важливою та затребуваною у українських пацієнтів. Тож наступного року на її розвиток знадобиться більше коштів. Для цього на ПМГ-2021 повинні виділити достатньо коштів з державного бюджету України.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка