Авторизация

МОЗ нарощує потужності вітчизняних лабораторій – Степанов

МОЗ нарощує потужності вітчизняних лабораторій – Степанов
У МОЗ заявляють про те, що продовжують нарощувати потужності вітчизняних лабораторій. Це робиться для того, щоб мати змогу максимально збільшити кількість ПЛР-тестів на виявлення COVID-19. Під нарощуванням потужності розуміється закупівля необхідного обладнання, витратних матеріалів, тест-систем, а також проведення навчань персоналу.
Крім того, МОЗ ініціює залучення приватних лабораторій до проведення тестування населення на COVID-19 за кошти держави. Також зараз процедуру верифікації проходять тести українського виробництва. Всю цю інформацію повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному прес-брифінгу.
Наразі, через значне поширення хвороби, результатів тесту на COVID-19 можна чекати декілька днів. Щоб цього не було, МОЗ постійно працює у напрямку нарощування потужності вітчизняних лабораторій, наголошує пан Степанов. Зараз найгірша ситуація з проведенням тестування на COVID-19, за інформацією МОЗ, у Донецькій, Одеській та Харківській областях. Найбільше лабораторій нині функціонує у Закарпатській, Львівській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.
Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили, що до грудня поточного року кількість проведених тестувань на COVID-19 в Україні повинна сягати близько 50 тисяч на добу.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка