Авторизация

На розвиток психіатричної допомоги МОЗ просить виділити більше грошей з бюджету

На розвиток психіатричної допомоги МОЗ просить виділити більше грошей з бюджету
На 2021 рік МОЗ просить виділить з державного бюджету України 5,5 мільярдів гривень на розвиток стаціонарної психіатричної допомоги. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook. Це повинно покращити доступ пацієнтів до якісних ліків з доведеною ефективністю, вважають у МОЗ. Також за рахунок бюджетних коштів планується у 2,5-3 рази підвищити зарплати медичним працівникам, які працюють у сфері охорони психічного здоров’я.
За прогнозами МОЗ, у 2021 році психіатричної медичної допомоги в умовах стаціонару будуть потребувати понад 300 тисяч українських пацієнтів. Для фінансування психіатричних лікарень передбачається застосування глобальної ставки. Також у наступному році планується створення та розвитку служби мобільних мультидисциплінарних команд з охорони психічного здоров’я. Це дозволить зменшити кількість пацієнтів, які перебувають у психіатричних лікарнях. А також ці бригади будуть засобом профілактики погіршення стану пацієнта при психічному розладі, оскільки спростять йому доступ до отримання медичної допомоги.
На погіршенні ситуації у сфері охорони психічного здоров’я через пандемію COVID-19 неодноразово наголошували і українські, і міжнародні експерти. Тож на цю галузь медицини слід звернути більше уваги, вважають у МОЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?