Авторизация

Екстрена медична допомога є безоплатною для пацієнтів – НСЗУ

Екстрена медична допомога є безоплатною для пацієнтів – НСЗУ
У Національній службі здоров’я України наголошують: надання екстреної медичної допомоги є безоплатним для пацієнтів. На цьому ще раз наголошується на сторінці відомства у Facebook. За надану допомогу підрозділу екстреної медичної допомоги (ЕМД) платить держава.
У той же час, через пандемію COVID-19 існують певні обмеження щодо надання швидкої медичної допомоги пацієнтам. Бригади ЕМД виїжджають до пацієнтів з симптомами або підозрою на COVID-19 лише у разі критичного стану пацієнта. В інших випадках до нього має бути направлена спеціальна мобільна медична бригада. Якщо звичайна «швидка» все ж приїхала до пацієнта з COVID-19 чи з підозрою на цю хворобу, її лікарі мусять отримати 300% доплати до зарплати за виконання роботи в умовах підвищеного ризику.
В НСЗУ також нагадали, що входить до переліку безоплатних послуг ЕМД. Це надання медичної допомоги для стабілізації стану пацієнта на місці події (наприклад, вдома), під час його транспортування до лікарні у машині «швидкої», у підрозділі ЕМД під час самозвернення пацієнта.
Також у відомстві підкреслили, що для отримання швидкої медичної допомоги у пацієнта не повинні вимагати підписаної декларації з лікарем первинної ланки (сімейним лікарем, терапевтом, педіатром). Декларація не є умовою отримання екстреної медичної допомоги.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?