Авторизация

Фінансування лікування онкологічних хвороб в Україні значно збільшилося – НСЗУ

Фінансування лікування онкологічних хвороб в Україні значно збільшилося – НСЗУ
Цього року на лікування онкологічних хвороб в Україні було виділено на 70% більше коштів, ніж минулого. Про це повідомляє Національна служба здоров’я України на своєму сайті. На сьогоднішній день НСЗУ уклала договори на надання медичних послуг з лікування та діагностики онкологічних захворювань зі 118 медичними закладами країни. Мова йде про радіологічне, хіміотерапевтичне лікування раку, діагностичні процедури.
За даними НСЗУ, у квітні-вересні 2020 року медичним закладам було виплачено більше 2 мільярдів гривень за надані пацієнтам послуги. З них понад 148 мільйонів гривень отримав Одеський обласний онкологічний диспансер, 123 мільйони гривень – Київський обласний онкологічний диспансер, 112 мільйонів гривень – Дніпропетровський обласний онкологічний диспансер. Ці лікарні отримали найбільш значні суми коштів.
В НСЗУ зазначають – з вересня 2020 року тариф на діагностику та хіміотерапію раку у дітей було збільшено в 4,7 разів.
У Програмі медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік НСЗУ пропонує збільшити тарифи на лікування та діагностику раку для всіх категорій пацієнтів, а не лише для дітей. Також пропонується ввести понижувальний коефіцієнт за лікування пацієнтів методом променевої терапії на застарілому обладнанні, а не на лінійному прискорювачі. Це повинно стимулювати медичні заклади вчасно оновлювати обладнання. Крім того, у планах ПМГ-2021 – виокремити пакет послуг з лікування та діагностики онкогематологічних і гематологічних хвороб.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка