Авторизация

До грудня кількість тестів на COVID-19 в Україні буде сягати 50 тисяч на добу – МОЗ

До грудня кількість тестів на COVID-19 в Україні буде сягати 50 тисяч на добу – МОЗ
У Міністерстві охорони здоров’я України повідомляють про плани збільшити добову кількість ПЛР-тестувань на COVID-19 в Україні до 50 тисяч. Це планується зробити вже до грудня поточного року. З цією метою систематично проводиться нарощування лабораторних потужностей в нашій державі.
У квітні, на початку карантину, по всій країні проводилося в середньому усього 200 ПЛР-тестів на добу. Зараз же держава спромоглася відновити зруйновану систему лабораторій та поступово наростити обсяги тестування. 50 тисяч тестів на добу у грудні – це цілком реальні плани, вважають у МОЗ.
Наразі, за словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, триває активний процес закупівлі обладнання та видаткових матеріалів для лабораторій. Також відбувається навчання та підвищення кваліфікації персоналу лабораторій.
Раніше повідомлялося, що у бюджеті на 2021 рік МОЗ заклав потребу у 10 мільярдах гривень на забезпечення лікарень засобами реагування на можливі спалахи інфекційних захворювань, зокрема і COVID-19. Розгляд державного бюджету Верховною Радою України заплановано на 20 жовтня 2020 року. Якщо його приймуть, стане зрозуміло, яку ж саме суму на ці потреби буде виділено у наступному році.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?