Авторизация

ІФА-тести для діагностики COVID-19 здаватимуть за оновленим методом – МОЗ

ІФА-тести для діагностики COVID-19 здаватимуть за оновленим методом – МОЗ
У МОЗ повідомляють про оновлення алгоритмів щодо проведення ІФА-тестування на виявлення COVID-19. Це регулюється Наказом МОЗ №2122. Там зазначено, що ІФА-тестування є допоміжним у питанні діагностики COVID-19. Крім того, цей вид тестування має важливе значення для оцінки відповіді імунної системи людини на дану коронавірусну інфекцію.
Отже, МОЗ рекомендує робити ІФА-тестування у таких випадках:
При наявності клінічних симптомів COVID-19, але при негативному результаті ПЛР-тесту.
Як рутинний метод профілактики розповсюдження COVID-19 серед медичних працівників та державних службовців. Для цих категорій осіб рекомендовано проводити ІФА-тестування на регулярній основі.
Для підтвердження факту перенесеного раніше COVID-19.
Для відбору донорів імунокомпонентної плазми (на сьогодні використовується як експериментальний метод лікування COVID-19).
При плановій госпіталізації пацієнтів з підозрою на COVID-19.
Слід розуміти, що офіційну статистику захворюваності на COVID-19 формують виключно результати ПЛР-тестів. ІФА-тести потрібні для того, щоб підтвердити, що людина вже раніше перехворіла на коронавірус, або ж показати, що вона хворіє зараз, і необхідно зробити ПЛР-тестування. ІФА – це тести на наявність у людини антитіл до коронавірусу, який викликає хворобу COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка