Авторизация

Пандемія COVID-19 погіршила надання послуг у галузі психічного здоров’я – ВООЗ

Пандемія COVID-19 погіршила надання послуг у галузі психічного здоров’я – ВООЗ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, пандемія COVID-19 суттєво погіршила рівень надання послуг пацієнтам у сфері психічного здоров’я, а в деяких випадках взагалі їх призупинила. Про це свідчать дані нового обстеження ВООЗ, проведеного організацією у 130 країнах світу. Особливо актуальним це питання є напередодні Всесвітнього дня психічного здоров’я, який буде відзначатися 10 жовтня.
Отже, згадане обстеження було проведене у період з червня по серпень 2020 року у 130-ти країнах 6-ти регіонів ВООЗ. Виявилося, що у понад 60% країн було погіршення у галузі охорони психічного здоров’я на фоні пандемії. Особливо від цього постраждали діти, підлітки, люди похилого віку та жінки з післяпологовою депресією.
67% країн відзначили проблеми з налагодженням консультацій у психотерапевтів. У 35% державах виникли проблеми з проведенням заходів невідкладної допомоги при тривалих нападах психічних розладів. У 30% країн були перебої у доступі до ліків для людей з неврологічними, психічними розладами.
В межах заходів до Всесвітнього дня психічного здоров’я ВООЗ проводить інформаційну кампанію «Захистимо психічне здоров’я: час вкладати кошти». Організація закликає глобальне співтовариство збільшити інвестиції у сферу психічного здоров’я, інакше на людство чекає нова епідемія – психічних та неврологічних розладів.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?