Авторизация

В Україні планують розвивати систему добровільного медичного страхування

В Україні планують розвивати систему добровільного медичного страхування
МОЗ має намір здійснити комплекс заходів для стимулювання розвитку в країні системи добровільного медичного страхування як одного з джерел оплати медичних послуг.
Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час зустрічі з представниками провідних страхових компаній.
«Всі ми знаємо, що 30 років у нас не було достатнього фінансування системи охорони здоров’я. Як наслідок – всі ці неформальні платежі та відсутність якості водночас. І велика сума коштів досі залишається в тіні. Ми налаштовані на серйозні зміни у системі фінансування медицини, зокрема добровільного медичного страхування. Я вважаю, що у нас є великий потенціал щодо розвитку цього сегмента страхового ринку», – сказав міністр.
Він додав, що поставив собі за мету «позбутися такого поняття як неформальний платіж та побудувати абсолютно зрозумілу та прозору систему фінансування медичної допомоги».
За словами Степанова, для того, щоб простимулювати формування добровільного медичного страхування, потрібно на законодавчому рівні створити прозорі та зрозумілі умови для роботи страхових компаній, а також максимально мотивувати роботодавців та громадян користуватися цим інструментом.
«Наразі необхідно забезпечити баланс інтересів страховиків і страхувальників, що сприяло б розвитку цього соціально важливого й необхідного для країни сегмента страхового ринку», – підкреслив Степанов.
Зі свого боку, представники страхових компаній представили власне бачення розвитку системи добровільного страхування і висловили побажання зробити постійними подібні зустрічі, щоб зміни у питанні відбулися вже найближчим часом.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?