Авторизация

Зареєструвати новонароджену дитину можна за допомогою онлайн-сервісу єМалятко – НСЗУ

Зареєструвати новонароджену дитину можна за допомогою онлайн-сервісу єМалятко – НСЗУ
У Національній службі здоров’я розповіли про можливості функціоналу онлайн-сервісу єМалятко. За допомогою цього додатку можна в режимі онлайн зареєструвати новонароджену дитину. Крім цієї послуги єМалятко надає ще близько 10 важливих та затребуваних послуг.
Оновлений сервіс єМалятко 2.0 було презентовано на Diia Summit. Головним організатором заходу стало Міністерство цифрової трансформації України. Сервіс дає можливість реєструвати дитину при народженні, визначати її походження, належність до громадянства, реєструвати місце проживання. Також єМалятко буде корисним при оформленні допомоги по народженню дитини.
Свідоцтво про народження дитини можна отримати за допомогою додатку Дія. єМалятко позиціонується як частина функціоналу порталу Дія.
Що стосується соціальних виплат, пов’язаних з народженням дитини, заявку на їх отримання можна подати онлайн: або за допомогою єМалятко, або на сайті Міністерства соціальної політики України.
Розробники єМалятко наголошують: сервіс покращує швидкість обміну інформацією між різними державними установами, дозволяє поступово відмовлятися від паперової документації та значно спрощує життя людям, які можуть отримати багато документів в режимі онлайн. Тож цифрова трансформація системи охорони здоров’я триває.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка