Авторизация

Стали відомі лауреати Нобелівської премії з медицини

Стали відомі лауреати Нобелівської премії з медицини
Стали відомі імена лауреатів Нобелівської премії з медицини. Ними стали вчені із США Чарльз Райс та Гарві Альтер, а також вчений з Великої Британії Майкл Хогтон. Фактично це нагорода за відкриття та дослідження вірусу гепатиту С, яке дало можливість розробити ефективні ліки від цієї недуги.
Зауважується, що ці вчені ідентифікували новий штам вірусу гепатиту та детально його дослідили. Свої відкриття вчені зробили наприкінці минулого та на початку цього століття. Це дало змогу винайти високочутливі тести на вірусний гепатит С та препарати, які дають змогу повністю вилікувати цю хворобу за умови своєчасного її виявлення.
Відкриття нобелівських лауреатів з медицини цього року дозволило поліпшити загальний стан здоров’я людства, зазначається на сайті Нобелівської премії. Вперше в історії гепатит С піддається лікуванню, що може стати основою для повного викорінення хвороби у світі.
У середині 70-х років ХХ століття Гарві Альтер науково підтвердив, що не всі віруси гепатиту належать до типу А чи В, як вважалося раніше. Це була основа для відкриття вірусу гепатиту С. Він та його колеги, Чарльз Райс і Майкл Хогтон, зробили величезний внесок в медичну науку, за що їм і було присуджено Нобелівську премію з медицини у 2020 році.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка