Авторизация

Введення жорсткого карантину допомагає знизити рівень захворюваності на COVID-19 в регіоні – Степанов

Введення жорсткого карантину допомагає знизити рівень захворюваності на COVID-19 в регіоні – Степанов
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24» зауважив, що введення тимчасових жорстких карантинних заходів у «червоних» регіонах допомагає доволі швидко знизити там рівень захворюваності на COVID-19. У той же час, проведення масових заходів провокує суттєве збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію.
Пан Степанов наводить приклад Тернополя. Коли це місто вперше потрапило до червоної зони 24 вересня 2020 року, показник захворюваності в ньому був 615 хворих на 100 тисяч населення за 14 днів. Усього через тиждень жорсткого карантину цей показник знизився до 484 хворих. Отже, за висновком пана Степанова, обмеження дійсно діють.
Зупинити стрімке поширення COVID-19 можна лише дотримуючись протиепідемічних правил, нагадують у МОЗ. І поки не буде винайдена дієва вакцина проти COVID-19, іншого способу профілактики хвороби не буде.
Якщо ситуація з поширенням COVID-19 в Україні продовжить погіршуватися, МОЗ може ініціювати повернення країни до більш жорстокого карантину. Проте пан Степанов сподівається, що цього не станеться, і адаптивний карантин продовжить діяти. Інакше врятувати економіку країни буде важко.
Тож у МОЗ вкотре закликають людей дотримуватися соціальної дистанції, мити з милом руки, обробляти їх антисептиком, носити маски в приміщеннях, уникати масового скупчення людей.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?