Авторизация

Кількість госпіталізованих з підозрою на COVID-19 в Україні стрімко збільшується – Максим Степанов

Кількість госпіталізованих з підозрою на COVID-19 в Україні стрімко збільшується – Максим Степанов
За даними, актуальними на 5 жовтня 2020 року, кількість госпіталізованих в Україні з діагнозом COVID-19 або підозрою на цю хворобу становить близько 17 тисяч осіб. Це майже в 5 разів більше, ніж було у середині липня поточного року, наголошує міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Пан Степанов повідомив, що усього в нашій країні є 37 тисяч ліжок в лікарнях, призначених для хворих на цю коронавірусну хворобу. Біля 30 тисяч з них уже повністю готові до прийому хворих, решту ще вводять в експлуатацію. Максим Степанов вважає, що потужності нашої системи охорони здоров’я дозволять збільшити цю кількість до 50 тисяч ліжок, якщо виникне гостра потреба в цьому.
Проте слід розуміти, що існують й інші хвороби та небезпечні стани, крім COVID-19. Наприклад, повинно бути достатньо ліжок в лікарнях для пацієнтів з інсультом, інфарктом, онкологічними хворобами тощо.
Раніше у МОЗ повідомляли про те, що запросили виділити з бюджету на 2021 рік 10 мільярдів гривень на забезпечення лікарень необхідними засобами реагування на ймовірні спалахи інфекційних хвороб. Прийняття бюджету Верховна Рада України запланувала на 20 жовтня 2020 року. Тож чи будуть враховані побажання МОЗ з цього приводу, скоро стане відомо.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?