Авторизация

У НСЗУ розповіли, чи буде програма «Доступні ліки» функціонувати у 2021 році

У НСЗУ розповіли, чи буде програма «Доступні ліки» функціонувати у 2021 році
Чи буде функціонувати урядова програма реімбурсації «Доступні ліки» наступного року? У Національній службі здоров’я України повідомляють – «Доступні ліки» продовжать своє функціонування у 2021 році. За допомогою цієї програми пацієнти можуть отримувати безкоштовно або з певною доплатою ліки від діабету другого типу, бронхіальної астми та серцево-судинних недуг.
НСЗУ пропонує включити до «Доступних ліків» препарати для пацієнтів, які відновлюються після перенесеного інфаркту, інсульту. Також до програми є намір включити ліки для пацієнтів з розладами психіки та поведінковими розладами. Це ПТСР, афективні розлади, депресія, епілепсія, шизофренія, невротичні розлади. Проте які самі препарати і в якому обсязі буде змога включити до «Доступних ліків» у 2021 році, в НСЗУ поки точно сказати не можуть. Це буде залежати від прийнятого на 2021 рік державного бюджету України. Попередньо його розгляд Верховною Радою України заплановано на 20 жовтня 2020 року.
Нагадаємо, щоб отримати електронний рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки», треба звернутися до свого лікаря. З електронним рецептом ліки можна отримати безкоштовно або з певною доплатою у будь-якій аптеці, яка є учасницею програми. Дізнатися про це можна за допомогою спеціальної наліпки на дверях аптеки, де буде написано «Доступні ліки».
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?