Авторизация

Ускладнення від COVID-19 у медичного працівника є підставою для встановлення інвалідності – МОЗ

Ускладнення від COVID-19 у медичного працівника є підставою для встановлення інвалідності – МОЗ
Ускладнення від COVID-19, які призвели до часткової або повної втрати працездатності медичного працівника, прирівнюються до нещасного випадку на виробництві та є підставою для встановлення факту інвалідності. На цьому наголосила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час прес-конференції.
Отже, якщо медичний працівник захворів на COVID-19 на робочому місці, і через хворобу у нього виникли ускладнення, що вплинули на його працездатність, йому повинна бути присвоєна інвалідність та нараховуватися відповідні виплати. За словами пані Микичак, COVID-19 вже внесено до переліку професійних захворювань, які прирівнюються до нещасного випадку на виробництві.
Встановлення інвалідності в нашій державі регламентується такими нормативно-правовими актами:
Постанова Кабміну №1317;
Наказ МОЗ №561;
Наказ МОЗ №420.
Жодних додаткових нормативно-правових актів щодо втрати працездатності через COVID-19 приймати немає потреби, зазначають у МОЗ.
У разі фіксації факту захворювання на COVID-19 медичного працівника, повинно бути проведене розслідування гострого перебігу хвороби. Після цього слід скласти акт про нещасний випадок на виробництві. 1 екземпляр цього документа віддається працівникові, інший – направляється до Фонду соціального страхування.
Якщо COVID-19 мала складний перебіг та призвела до втрати працездатності медичного працівника, він скеровується на медико-соціальну експертну комісію з метою встановлення групи інвалідності.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?