Авторизация

МОЗ визначило 380 лікарень по країні, які мають бути завжди готові до спалахів нових інфекцій

МОЗ визначило 380 лікарень по країні, які мають бути завжди готові до спалахів нових інфекцій
380 лікарень по країні наразі визначені як основні у питанні наданні медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19. Проте і наступного року, і після завершення епідемії саме ці медичні установи мусять бути готовими до нових спалахів різних інфекційних хвороб. Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
За словами пана Степанова, у МОЗ хочуть закласти нову філософію боротьби з інфекційними хворобами в Україні. У згаданих лікарнях повинно бути все необхідне для надання допомоги пацієнтам з інфекційними хворобами: підведено подачу кисню, закуплені апарати ШВЛ, засоби індивідуального захисту, основні ліки. Все повинно бути готовим заздалегідь, а не «заднім числом», до чого звикли в Україні.
Також, за словами пана Степанова, Україна наразі веде переговори зі світовими фармацевтичними компаніями, які потенційно вже скоро розпочнуть виробництво вакцини проти COVID-19. Це робиться з метою швидкої організації закупок необхідної кількості вакцин. Спочатку планується щепити хоча б осіб із зони ризику. Це, за підрахунками МОЗ, близько 20% населення нашої держави. Україна приєдналася до ініціативи ВООЗ COVAX, головна мета якої – забезпечити справедливий розподіл вакцин проти COVID-19 між різними державами світу. У межах цієї ініціативи Україна може претендувати на близько 8 мільйонів доз вакцин проти COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?