Авторизация

У Верховній Раді України виявили спалах COVID-19

У Верховній Раді України виявили спалах COVID-19
У Верховній Раді України зафіксовано спалах коронавірусної інфекції COVID-19. Усі народні депутати, які мають симптоми захворювання, проходять тести на виявлення COVID-19. Через даний спалах депутати до 20 жовтня йдуть на карантин – будуть працювати в комітетах, а не на пленарних засіданнях.
Про карантин у Парламенті оголошено 30 вересня 2020 року. Про це ВРУ прийняла відповідну постанову за №4171. Повний робочий тиждень у народних депутатів відбудеться уже після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.
Спікер Парламенту Дмитро Разумков під час останнього засідання Верховної Ради повідомив, що за останні дні на COVID-19 захворіло близько 10 депутатів з різних фракцій. Так, 29 вересня про свою хворобу повідоми лідер «Європейської солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко. Зараз відомо, що його було госпіталізовано через двосторонню пневмонію. Також на COVID-19 захворіла голова партії «Голос» Кіра Рудик.
Пленарне засідання, заплановане на 20 жовтня, буде дуже важливим. Саме на ньому планується ухвалення державного бюджету України. Але чи зможуть депутати зібратися, і в якому складі, поки невідомо. Адже поширення COVID-19 є непередбачуваним, а хвороба дуже підступною, наголошують лікарі.
Якщо карантин у Верховній Раді допоможе, і хвороба не пошириться серед депутатів, їхня повноцінна плідна пленарна робота розпочнеться вже 2 листопада 2020 року, за винятком засідання, запланованого на 20 жовтня.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка