Авторизация

На сьогодні для лікування коронавірусу в Україні готується 4-5 нових ліків – Зеленський

На сьогодні для лікування коронавірусу в Україні готується 4-5 нових ліків – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ліки проходять клінічні випробування. Про це він повідомив під час спілкування зі ЗМІ в рамках поїздки до Рівненської області.
«Ми деякі речі робимо і в Україні – і профілактичні ліки, і нові ліки, які будуть застосовуватись… У нас 4 чи 5 різних видів ліків уже на виході, які проходять клінічні випробування та які будуть допомагати людям – чи профілактично від COVID-19, чи пом’якшувати сам процес проходження хвороби», – заявив він.
Крім того, Зеленський запевнив, що українська влада “тримає руку на пульсі” та відстежує процес розробки вакцини проти COVID-19 у світі.
«У багатьох європейських країнах та у світі заявляють про те, що вакцина з’явиться, пройде різні випробування. Ми будемо мати ті чи інші контракти на постачання вакцини в Україну», – зазначив глава держави.
Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що у світі 8 компаній перебувають на фінальній стадії розробки препаратів проти COVID-19, і відомство робить усе, щоб Україна була серед перших, хто зможе отримати доступ до майбутньої вакцини.
Нагадаємо, що в Україні за минулу добу на COVID-19 захворіли 4 633 особи.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка