Авторизация

Першої хвилі COVID-19 в Україні не було – Віктор Ляшко

Першої хвилі COVID-19 в Україні не було – Віктор Ляшко
Першої хвилі COVID-19 в Україні навесні поточного року фактично не було. Таку думку в ефірі Українського радіо висловив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. За його словами, коли у світі вирувала перша хвиля COVID-19, вчасно впроваджений карантин в нашій державі допоміг на певний період часу відтягнути початок масової захворюваності.
За словам пана Ляшка, впровадження жорсткого карантину навесні 2020 року було покликане запобігти стрімкому поширенню COVID-19 в Україні впродовж короткого періоду часу. Що стало би фатальним для непідготованої до боротьби з епідемією української системи охорони здоров’я. Наразі відбувається хоч і значне, але все ж поступове зростання захворюваності, з яким медична система нашої держави поки може впоратися.
Віктор Ляшко наголошує, що в таких європейських країнах, як Італія, Іспанія, Франція, Велика Британія, Німеччина була дуже суттєва перша хвиля навесні цього року, коли виявлялося по 8-9 тисяч хворих за добу. Зараз же поступово розвивається друга хвиля захворюваності на COVID-19 в цих країнах, яка зачепила і Україну. Але зараз наші лікарні вже набагато краще готові до прийому пацієнтів з COVID-19, наголосив пан Ляшко.
Коли закінчиться друга хвиля COVID-19, ніхто не береться давати прогнозів. Експерти ж наголошують: поки не винайдуть дієву вакцину проти COVID-19, про ефективну протидію цій коронавірусній інфекції годі й говорити.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка