Авторизация

Вакцини від грипу вже надходять до українських аптек

Вакцини від грипу вже надходять до українських аптек
Перша партія вакцин для профілактики сезонного грипу вже надійшла до України. Це 30360 доз вакцин «Джісі Флю» виробництва Південної Кореї, які вже пройшли лабораторний контроль і надійшли у продаж в аптечні мережі країни. Мова йде про трикомпонентну вакцину для профілактики грипу, повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ.
Крім того, до нашої держави вже завезено 45 тисяч доз трикомпонентної вакцини проти грипу «Інфлувак» виробництва Нідерландів. Як тільки вони пройдуть лабораторний контроль, одразу ж надійдуть у продаж, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.
Що стосується чотирьохкомпонентної вакцини «Ваксігрип Тетра» виробництва Франції, вона очікується у продажу орієнтовно через 2 тижні.
У Центрі громадського здоров’я нагадують: грип – це вірусна інфекційна хвороба, для якої характерний гострий перебіг та можливість розвитку небезпечних для здоров’я і життя ускладнень. Минулого епідеміологічного сезону (2019-2020 рр.) в Україні 71 людина померла від ускладнень, спровокованих грипом. Найчастіше на грип та ГРВІ хворіють діти. Минулого року це було 63% від загальної кількості хворих на ці недуги.
Лікарі наголошують, що надійною профілактикою грипу є лише щорічна вакцинація. Її найкраще робити восени, оптимально – на початку жовтня. Тоді у організму буде достатньо часу, щоб сформувати імунітет від вірусу грипу після вакцинації, ще до початку нового епідсезону.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка