Авторизация

До 9 тисяч нових хворих на коронавірус щодня – ВООЗ

До 9 тисяч нових хворих на коронавірус щодня – ВООЗ
До кінця року, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні щодня виявлятимуть 7-9 тисяч нових хворих на коронавірус.
Про це заявив Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю Суспільному.
Він зазначив, що також спостерігається все більше випадків COVID-19 у Європі, адже хворобу поки не викорінили.
За його словами, в Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах.
"Ми не звузили передачу до кластерного поширення (через соціальні зв'язки: сім'я, клас в школі, працівники одного відділу – ред.), до якого йде багато країн Європи", – сказав керівник офісу ВООЗ в Україні.
За даними досліджень ВООЗ, лише кожна четверта особа регулярно миє руки й кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи. Крім того, більше ніж 40% осіб досі відвідують масові заходи.
На запитання, як за його прогнозом, до кінця року буде зростати кількість випадків захворювання, Хабіхт відповів:
"Важко давати якусь оцінку. Але якщо в грудні ми почнемо фіксувати більше ніж 9 тисяч випадків за день, то я буду трохи більше стурбований", – резюмував він.
Нагадаємо, у четвер, 1 жовтня, в Україні зафіксували черговий анти рекорд –4 069 нових випадків COVID-19, 64 смерті (усього - 4 193) та 2 083 людини, які одужали (від початку пандемії - 94 443).
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?