Авторизация

Куріння провокує близько 20% смертей від ішемічної хвороби серця – ВООЗ

Куріння провокує близько 20% смертей від ішемічної хвороби серця – ВООЗ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, куріння провокує кожну п’яту смерть від ішемічної хвороби серця. Тож у ВООЗ вкотре закликають відмовитися від цієї небезпечної для життя та здоров’я звички. Усього щорічно в світі через серцево-судинні недуги, спровоковані курінням, помирає 1,9 мільйон людей. Такі дані надає ВООЗ.
Ризик розвитку серцево-судинних недуг однаковий і для тих, хто палить, і для тих, хто вдихає тютюновий дим. Тож пасивне куріння не менш шкідливе, наголошують у ВООЗ. З іншого боку, якщо людина остаточно покинула курити, через рік після цього ризик розвитку у неї серцево-судинних патологій знижується на 50%.
У ВООЗ наголошують, що лікарі зобов’язані більш активно проводити просвітницьку роботу серед своїх пацієнтів щодо ризиків, пов’язаних з курінням. Більше того, вони повинні своїм прикладом показувати, що курити шкідливо, і також відмовитися від цієї звички, якщо вона у них є.
Відзначається, що куріння електронних сигарет також дуже шкідливе для здоров’я і роботи серця. Воно призводить до підвищення артеріального тиску та інших патологічних станів.
Боротьба з тютюнопалінням – головна умова зниження показників серцево-судинних захворювань та смертності в їх результаті у світі, наголошують у ВООЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?